ashtangayoga.nu Odengatan 36

Charlotte

 

Charlotte har undervisat i ashtangayoga sedan 1996 och är den första svenskan som blev auktoriserad av grundaren till Ashtanga Yoga, Sri K. Pattabhi Jois.

 

Hon en av de första att genomgå Teacher Training Level 2 hos KPJAYI på Mysore institutet i Indien och innan hon undervisade i yoga på heltid, jobbade Charlotte länge inom vård & omsorg, blandat med filosofi & psykologistudier.

Charlotte öppnade yogastudion på Odengatan 03/03/2003

 

Tel: 073-700 56 22

charlotte@ashtangayoga.nu

Emilie

 

Emilie har varit yogalärare i 10 år och har sedan 2013 fördjupat sig i ayurvedans fascinerande värld. Hon gick en 2-årig yogalärarutbildning i Paris för Robert Boustany 2007-2009 och hennes 1,5-åriga ayurvedautbildning gick hon för Dr Sangeeta Balaprakash i Stockholm 2013-2014. Hösten 2014 studerade Emilie vidare och gjorde praktik på Kerala Ayurveda Academy i Kerala, Indien. Emilie arbetar också som projektadministratör i designbranschen.

 

 

Tel: 070-838 86 55

emiliesyoga@gmail.com

Jenny

 

Jenny testade flera yogaformer innan hon till sist fastnade för Ashtanga yogan. 2012 besökte hon Mysore för att yoga för Sharath Jois. Jenny är utbildad beteendevetare vid Stockholm Universitet och har arbetat mycket med ungdomar. Utöver det så har hon tidigare sysslat med fitness och styrketräning.

Milena

 

Milena har varit aktiv inom Ashtangayoga sedan 2003. Det var hennes dansintresse som fick henne att prova yogan och sedan dess är hon fast. Charlotte och Gabriela Pascoli är hennes stora inspirationskällor men hon  har provat andra fantastiska lärare såsom Tim Miller och Nancy Gilgoff. Ett besök till KPJAYI i Mysore har Milena även gjort och hon hoppas på många fler! Utanför yogan så har hon studerat teknisk fysik och journalistik och jobbar till vardags på Nobelmuseet som museilärare.

Lärlingar

Hanna

Zillah

Janni

Mattias

Hanna kom till Charlottes shala 2010 och började assistera på Mysoreklasserna på morgnarna 2015. Utöver yogan så har Hanna en brokig idrottsbakgrund med fotboll, orientering, jujutsu, klättring och ridning. Dessutom har hon erfarenhet från mer än 20 år av styrketräning på gym. Utöver Charlotte har Hanna haft förmånen att få träna för bland andra Gabriella Pascoli, Chuck Miller och Kino MacGregor. Hon har även deltagit när Sharat Jois har kommit till Stockholm.

Zillah började träna Ashtanga Yoga för över tio år sedan när hon som 15-åring tog sin första yogalektion för Charlotte Lindström. Sedan ett par år tillbaka har hon gått in för det helhjärtat och yogar sex morgnar i veckan. Våren 2016 gjorde hon sin första resa till Indien, där hon tränade för Sharath Jois i Mysore. När hon inte utövar yoga står hon ofta på scen tillsammans med sin apkompanjon Totte och underhåller både stora och små som buktalare.

Janni provade första gången Ashtanga i Tammerfors där hon pluggade men började regelbunden practice 2011 i Luleå. Där tränade hon ett år och efter flytten till Stockholm sommaren 2012 började hon träna hos Charlotte. Janni har också gått olika workshops med bl.a. Sharat Jois och Petri Räisänen.

Efter morgonpractice så åker Janni till sitt ordinariejobb i en gymnasieskola där hon undervisar i matte och spanska.

Har utövat yoga med stegrande intresse sedan 2008 och deltar årligen i olika ashtangayoga kurser runt om i världen.

Är även bekant med Vipassana meditation och jobbar som arkitekt på dagtid.

Arja

Marie

Arja fann vägen till hälsa när hon började med ashtanga 2007, jag var 50+ och hade varit allvarligt sjuk. Practisen har hjälpt mig att få tillbaka kontakten o tilliten till min kropp, och framför allt till mig själv. 2013 fick jag börja lära mig assistera i klasserna och hoppas kunna ge vidare något av allt det som yogan givit mig.

Till vardags arbetar jag som utbildningsledare i psykisk ohälsa på en yrkeshögskola.

Marie provade Ashtanga yoga första gången 2007 när hon bodde i Visby. Efter några klasser kände hon att det var en träningsform som passade henne väldigt bra. Sedan 2011 yogar Marie för Charlotte och yogan har blivit mer en livsstil än en träningsform. Hon har deltagit i workshops med bland annat Gabriella Pascoli, Petri Räisänen och Sharat Jois.